Deniz-Der

Temel Politikalarımız

Güncellenme: 30 Mayıs 2013

DENİZDER in Temel Politikaları

1.Denizcilik ve Gemi Yapımı Ulusal Politikası
Tüm kurum ve kuruluşların ,kişilerin,uzmanların katılacağı bir ”Ulusal Kongre ”
düzenlenmelidir.Bu kongrede Ulusal mutabakat oluşturulmalı ve denizciliğin yol haritası çıkarılmalıdır.

2.Denizcilik Akademik Enformasyon,İletişim ve Bilgi Bankası
Ülkemizdeki ve Dünyadaki Denizcilikle ilgili tüm bilgi ,dökümantasyon ve belgelerin toplandığı ve kolay ulaşılabildiği bir merkez oluşmalıdır.

3.Denizcilik Finans Kurumu
Geçmişte doğru temelleri atılan Denizcilik Bankası T.A.O benzeri bir finans odağı oluşmalıdır.Dünya çapında bir üretim ve ulaşım organizasyonu için sektör her alanda finanse edilmelidir.

4.Denizcilik Eğitimi İçin Koordinasyon
Denizcilik ve Gemi yapımının ihtiyacı olan nitelikli iş ve beyin gücüne ilişkin eğitim kurumları arasında koordinasyon sağlanmalıdır.Eğitim ile sanayi kurumları arasında eşgüdüm belirlenerek ihtiyaçlara uygun eğitim programları oluşturulmalıdır

5.Denizlerin Sağlığı ve Temizliği
Çevre sorunlarının hayatımızı derinden etkilediği günümüzde temel görevimiz denizlerin sağlığı olmalıdır.Yaşamın kaynağı olan su, denizlerin evrimsel dönüşümü ile canlı ve temiz kalan bir kaynak olmalıdır.

6.Denizlerde Kıyı Kentleri
Kıyı kentlerinin sosyal,ekonomik,lojistik gelişimleri ile yük ve insan taşımacılığı için deniz ulaşımının tercih edilen ve yatırım yapılan bir alan olması sağlanmalıdır.
Dünya çapında ticaret için tek yol deniz taşımacılığıdır.

7.Denizcilik ve Gemi Yapımı Tarihimiz
Geçmişimizin tüm izlerinin yaşayacağı tarihin tüm tanıklıklarının sonsuza dek varolacağı bir tarih bilincini benimsiyoruz.Bu alanda yapılacak yapılacak tüm etkinlikleri ve yapılanmaları destekleyeceğiz.

Görev ve sorumluluklarımızın bilinci ile yola çıktık.

Yorumlara Kapalı